Tuesday, March 31, 2009

Dagi vagyok! de élvezem...


Kövéren is boldogan?

Nagy port vert fel a múlt évben egy német felmérés, amelyet egy biztosítótársaság megbízásából készítettek arról, hogy a túlsúllyal élők hogyan érzik magukat a bőrükben, zavarja-e őket kövérségük.
A tanulmány szerint - legalábbis Németországban - a lelkiállapot nem függ a kilók számától: a megkérdezett érintettek többsége azt válaszolta, hogy köszönik szépen, csodálatosan érzik magukat, elégedettek magukkal és az életükkel egyaránt. Bár a németek több mint fele orvosi értelemben túlsúlyos, de ezek szerint a felesleges kilók nem zavarják meg a lelki egyensúlyukat, és többségüket hidegen hagyja az a "fitten és nem kövéren" kampány is, amelyet hazájukban indítottak a kövérség ellen.

Ezt a vélekedést támasztotta alá Németország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild is, amikor nem sokkal a felmérés után a stockholmi Karolinska Intézetre hivatkozva arról számolt be, hogy a kövérek szervezete sokkal több boldogság-, illetve szeretethormont termel, ráadásul a túlsúlyosak jóval kevésbé hajlamosak a depresszióra és az öngyilkosságra, mint sovány társaik.
Forrás és a teljes cikk: Házi Patika.com

Budapesten a Ducik, szépek és büszkék!

Az XXL méretű hölgyek szépségversenyén a résztvevők minimum 80 kilót nyomtak, nagyestélyiben és aprónak egyáltalán nem mondható fürdőruhában mutatták meg gömbölyded bájaikat a teltebb idomok iránt rajongó zsűrinek, és persze a még lelkesebb közönségnek.
A XI. Magyar Országos Ducik Szépe válogatón csupa jó kedélyű, magabiztos hölgy versenyzett a legszebb molett nőnek járó koronáért. A résztvevők nem koplaltak a verseny előtt hetekig, és felkészítő táborban sem vettek részt, helyette a döntő előtti estén egy közös lakomán edzettek a megmérettetésre.
Forrás: Blikk

No comments: