Tuesday, May 1, 2007

Csontritkulás OBME - OROM Kongresszus, Dobogókő



OROM Kongresszus
Ápr 27-29 Dobogókő 2007

Az OROM kongresszus, a rehabilitációval foglalkozó szakemberek, elsősorban az oszteoporózis és az oszteológia területén dolgozó orvosok, traumatológusok, ortopéd- és reumatológus szakorvosok, belgyógyász-endokrinológusok, gyógytornászok, pszichológusok, ergoterepeuták, szociális munkások, nővérek, ortopéd műszerészek és logopédusok fóruma, de itt vannak a rehabilitációra szoruló betegek is.
A zárónapon az OBME és az OROM közös programjára az ország különböző pontjairól, Egerből, Székesfehérvárról, Tatabányáról, Kerepestarcsáról és persze Budapestről mintegy 200 oszteoporóziszos OBME klubtag érkezett, zömmel szépkorú, jó kedélyű a saját betegségükről sokat tudó, és azzal példamutatóan együtt élő hölgyek.

A fórumot dr. Bors Katalin és Dr Barna Judit vezette, nagy sikert aratott Dr. Csupor Emőke Súlyproblémák és a csont című előadása
- Véd-e a kövérség a csontritkulástól?
- Szedjem, ne szedjem? Multivitaminok, csontritkulás elleni gyógyszerek, porcvédő szerek, és
- Hidroterápia, balneoterápia időskorban és az idősödéssel járó egyéb betegségek” mindenkit érdeklő témájában.
Az előadást záró jó hangulatú „kérdezz – felelek” társasjátékban intenzíven résztvevők bebizonyították, hogy figyeltek Dr. Csupor Emőke endokrinológus, belgyógyász (Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat, Dr. Somogyi Péter főorvos (SE Ortopédiai Klinika) és Dr Telkes Zoltán (Szt.András Kórház, Hévíz) előadásaira.

No comments: