Monday, December 27, 2010

Ha édességet kapunk ajándékba, inkább ajándékozzuk tovább....

ünnepek, megelőzés, karácsony

Az ünnepek ideje egyben gyakran a túlzások ideje is. Fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt ahhoz, hogy maradéktalanul jól érezzük magunkat az ünnepek alatt, nehogy az óvatlanság vagy a túlzott jókedv rosszul süljön el, és a sürgősségi osztályon kössünk ki. Íme néhány megszívlelendő jó tanács.

Evés
Válogassunk az ételek között, mert így könnyebben el tudjuk kerülni a pluszkilók okozta későbbi lelkifurdalást. Ne vesztegessük a kalóriákat holmi sült krumplira, ilyenkor úgyis egymást érik a vendégeskedések, családi, munkahelyi összejövetelek. Ilyenkor se az evés legyen azonban a legfontosabb.

Ha édességet kapunk ajándékba, aminek tudjuk, hogy nem vagyunk képesek ellenállni, inkább ajándékozzuk tovább. A munkahelyünkre is sütemény helyett jobb, ha valami egészséges harapnivalót viszünk be. A jó közérzet kulcsa a mértékletesség.

Ivás
Minél kevesebb alkoholt fogyasszunk, ugyanis egyéb káros hatásai mellett az alkohol sok kalóriát is tartalmaz. Ne feledjük, hogy az alkohol megváltoztatja a gyógyszerek hatását, ez különösen igaz a nyugtatókra, altatókra és antidepresszánsokra. Az italozás a gyomor-bélrendszert is megterhelheti.
Vigyázzunk továbbá a hivatali ünnepségen, ne vigyük túlzásba. Nem egy karriernek lett már vége munkahelyi ünnepség után.

Vezetés
Ha iszunk, ne üljünk a volán mögé, ez nem is kérdés. De nagyon fontos, hogy akkor se, ha álmosak, kimerültek vagyunk. Ha nem vagyunk képesek összpontosítani, gyakran kell pislognunk, ásítanunk, eltévesztjük a táblákat, vagy elhagyjuk a sávunkat, ideje megállni pihenni, vagy átadni a helyet a volánnál.
Forrás: informed

No comments: