Friday, October 31, 2008

Hatékonyabbá tehető a rák elleni küzdelem

„A rák ellen, az emberért, a holnapért!”
Társadalmi Alapítvány és a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. közös előadássorozatot tart a daganatkezelés egy új kiegészítő módszeréről, a deutérium-megvonásról.

Különösen fontos erről az eljárásról beszélni, mert a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint fokozatosan az egészségügyi ellátás részévé kell tenni a biztonságos, hatékony és megfelelő színvonalú kiegészítő kezeléseket is. A brüsszeli tanácskozáson – egy korábbi cikk szerint – a kutatók eredményeiből kiderült, hogy az onkológiai betegeknél is elfogadottá vált néhány tudományosan igazolt, bizonyítottan hatékony kiegészítő módszer alkalmazása. Mindenképpen hasznos, ha ezek a módszerek részei a komplex onkológiai ellátásnak. (Forrás: Riskó Ágnes, Medical Tribune).
Rendkívül hatásosnak bizonyul az onkológiai betegek kiegészítő kezelésében a deutérium-megvonás. A csökkentett deutérium-tartalmú víz fogyasztása az emlőtumoros betegeknél négyszeresére, a tüdődaganatosoknál háromszorosára növelte a betegek túlélési esélyét. Más betegségeknél – pl: prosztatarák, leukémia - is jelentős mértékben javít a konvencionális kezelések eredményein. A módszer kifejlesztője, Somlyai Gábor Ph.D biológus, akinek többek között a bostoni Harvard Medical School-on, illetve az Európai Rákkutató Társaság egyik konferenciáján is beszámolt az eredményekről.

A deutérium-megvonás módszerének ismertetése 2008. november 8-án (szombaton) 930-tól kerül sor a MOM Művelődési Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.).
A meghívott vendégek között lesz a Rákbetegek Országos Szövetségének képviselője és kezelés alatt álló betegek, akik a kezelés mellett csökkentett deutérium-tartalmú vizet fogyasztanak. Beszámolnak tapasztalataikról vastagbélrákos, leukémiás (AML, CLL), prosztatarákos, sarcomás, tüdőrákos, emlőrákos betegek.


Előadók:
Dr. Somlyai Gábor, biológus - A deutérium szerepe a sejtosztódásban, daganatfejlődésben
Dr. Telekes András, klinikai onkológus (Orsz. Onk. Int.)- Onkológiáról közérthetően
Dr. Krempels Krisztina, orvos – A deutérium-megvonás alkalmazása a daganatterápiák kiegészítéseként
Kovács Dóra, szaktanácsadó – „A rák ellen, az emberért, a holnapért” Társadalmi Alapítvány tapasztalatai

Dr. Somlyai Gábor szakmai életrajza
1982-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem Biológus szakán, 1982 és 1990 között az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének munkatársa, 1983-1986-ig a Magyar Tudományos Akadémia Tudományos Minősítő Bizottságának ösztöndíjasa, 1988-ban védte meg kandidátusi disszertációját molekuláris biológiai témában, 1988-ban 6 hónapig a göttingeni Georg August Egyetemen DFG ösztöndíjas, 1988-1989-ben a Missouri Egyetemen (Columbia, Missouri, USA) folytat molekuláris genetikai vizsgálatokat, 1990-től az Országos Onkológiai Intézet tudományos főmunkatársa. Ekkor kezdte vizsgálni a természetben és az élő szervezetekben jelenlévő deutérium biológiai hatásait.

1993-ban alapítja meg a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-t., a deutérium-megvonáson alapuló daganatellenes kutatás, gyógyszerfejlesztés és gyógyszer-engedélyeztetés lefolytatására. 1993 és 1997 között a cég tudományos igazgatója.2000-ben megjelent „Győzzük le a rákot!” c. könyve, mely angol nyelven is megjelent az Akadémiai Kiadó gondozásában, további idegen nyelvű kiadásai pedig Romániában, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban és Dél-Koreában. Számos magyar, angol és német nyelvű szakmai publikáció szerzője, nemzetközi konferenciák előadója.

Forrás: Impact Kommunikációs és Reklámügynökség

No comments: